Pages

18 Temmuz 2013 Perşembe


Etli / Tavuklu Peynirli Taco
 
Malzeme Listesi:
- Lavaş ( Bulabilirseniz hazır Tortilla ekmeği de satılıyor: Bkz: Makrocenter)
- Tavuk veya dana sote ( mümkünse bonfileden sotelenmiş)
- Domates
- Avokado
- Orta boy soğan
- Rendelenmiş taze kaşar ( yaklaşık 150-200 gr, yani bir sigara paketi büyüklüğünde
                                           yeterli olur )
- Jalopeno Turşusu ( artık her markette satılıyor )
- 2-3 diş sarımsak
- Limon suyu
- Tuz/karabiber
- Sızma Zeytinyağı

Şimdi size çok basitçe hazırlayacağınız bir Meksika mutfağı klasiğinden bahsedeceğim.
Taco Meksika restoranlarında çok özel birşeymiş gibi sunulmasına rağmen aslında hazırlaması çok kolay ve ucuz bir ürün.

Şimdi önce Avokado sosunu hazırlayalım:(Guacamole)

Malzemeler
2 olgun avokado
2-3 diş sarımsak
1 domates
1 limonun suyu
tuz ,karabiber
2 kasik zeytinyağı

Yapılışı:
Avokadoları ortadan ikiye bölün.Çekirdeğini bir yemek kaşığı ile çıkartın.Kalan kısmı da gene kaşık ile bir kaseye çıkartın.
Hemen üzerine kararmamaları icin limon suyu sıkın. Yarım limondan biraz daha az olsun.
Domatesleri çok detaylı olmamak kaydıyla kesin
Avokado,domatesler, sarımsak, tuz karabiberi ve yağı  mutfak robotuna koyun hepsini çekin.

Bu işlem sadece 5 dakikanızı alacak. Sonra bu karışımı bir servis kabına koyun ve kullanılıncaya kadar üstünü kapatın.

Şimdi et/tavuklarınızı taco sos ile pişirme vakti.
1 baş soğan
1 yeşil biber
1-2 yeşil veya kırmızı acı sivri biber
1/2 tatlı kaşığı toz kimyon
1 diş sarımsak 
1-2 adet orta boy domates 
1 tutam toz şeker
1 tutam karabiber 1 tutam tuz
1 çorba kaşığı sızma sıvı yağ

Soğanı daha önceden söylediğim gibi ıslak bir bıçak ile temizleyin ve ufak ufak doğrayın. Sarımsağı soyup dövün. Yeşil biberi doğrayın. Acı sivri biberleri ,tercih ederseniz tabii,ince ince kıyın. Sızma Sıvıyağı büyük bir tavada kızdırın. 
Et yada tavuk parçalarını tavaya atın. Suyunu çektikten sonra soğanı ve yeşil biberi içine atın ve renk almadan pişinceye kadar hafif ateşte kavurun. 
2 kişi için yaklaşık 9-10 adet Jalepenoları, sarımsak, kimyon ve isterseniz kişniş ile birlikte tavaya ilave edin. 2-3 dakika daha birlikte pişirin. 
Toz şekeri ve domatesleri üzerine ekleyin. Arzunuza göre tuz ve karabiber serpip, kısık ateşte 5-6 dakika, suyu azalıp sos biraz koyulaşıncaya kadar kaynamaya bırakın.

Eveeet, etler sosu iyice içine çektikten sonra ( yaklaşık 7-8 dakika ) altını kapatın.

Şimdi hazırlık zamanı.
Lavaşları açın  ve tam yarısına soslu et/tavuktan 1-2 kaşık koyun, üzerine istediğiniz kadar rendelenmiş taze kaşar koyun ve lavaşın diğer boş kısmını üzerine örtün.
Yani yaklaşık şöyle bir görüntü olacak:
 
Püf Noktası
Şimdi isterseniz ( ben öyle seviyorum ) bu lavaşları fırın tepsisine dizin ve 180 derecede ısıtılmış fırında 5 dakika bekletin. Altına su altında elinizle top yapıp iyice ıslattığınız ve yırtmadan suyunu sıktığınız pişirme kağıdını koymayı unutmayın. Böylece kıtır kıtır oluyorlar.

Daha sonra avokado sos ile tacolarınızı afiyetle yiyebilirsiniz.
 

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Super anlatmissin..basit ve nefis.iftarda deneyecegimmmm..

Unknown dedi ki...

Teşekkürler,
Denedikten sonra bana geri dönmeni rica ederim.

Yorum Gönder

Tarifi yaptıysanız lütfen sonuçlar hakkında bilgi veriniz....