Pages

19 Temmuz 2013 Cuma


 

Bolonez Sos

Makarna özellikle bekar erkeklerin vazgeçemediği bir yemek olmakla beraber en azından kendinize saygınızdan bunu biraz renklendirmelisiniz.
Genellikle 15 dakikada hazırlanan makarnanın üzerine bir tutam peynir koyup ketçap ile tüketilir. Ama gelin şimdi fazladan 6-7 dakikanızı alacak muhteşem İtalyan Bolonez sosunu beraber yapalım.

2 kişi için Malzeme Listesi:
- 3 adet Havuç
- 1 orta boy soğan ( yumruk büyüklüğünden az küçük)
- 150 gr kıyma
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 parmak süt
- Yarım su bardağı kırmızı şarap
-  1'er çimdik Tuz/karabiber

Havuç ve soğanı rendeleyin. Sızma yağı ısttığınız tencereye bunları dökün ve 1-2 dakika soteleyin.
Karabiberi ekleyin.
İçine havanda ezdiğiniz sarımsakları atın ve kavurmaya devam edin. 2-3 dakika daha soteledikten sonra karışımın ortasını açın ve salçayı koyun.
Salçayı karışımın yağında iyice yumuşatın ve yumuşadıktan sonra hepsini karıştırın.
Üzerine kıymanızı ekleyin ve yaklaşık 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Bu sürenin sonunda tuzu ekleyin.

Püf Noktası:
Karışıma kırmızı şarabı ekleyin. Bu tamamen isteğe bağlı ama şiddetle tavsiye ederim.
Kıyma ve sebze karışımı şarabı iyice çektikten sonra yarım bardak sütü ekleyin ve hepsini iyice karıştırın.
Yaklaşık 5 dakika pişirin.

Diğer tarafta hazırladığınız makarnanızın üzerine sıcak servis yapın ve en üstüne parmesan peyniri rendeleyin.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Tarifi yaptıysanız lütfen sonuçlar hakkında bilgi veriniz....