Pages

17 Temmuz 2013 Çarşamba


 

Susamlı Hellimli Ballı Hardallı Soslu Salata

Malzeme listesi:
- Akdeniz yeşilliği
- Atom göbek salata
- 1 paket Hellim
- Susam
- Maydanoz-Dereotu
- Zeytinyağı / Limon / Balzamik sirke
- 1 limon/portakal


Diyelim ki sevgiliniz yada eşiniz rejimde ve sürekli kafanızın etini yiyiyor sürekli et yiyoruz diye.
Tamam beyler işte size karşı atak şansı.
Çok basit ve sadece 30 dakikada hazırlayacağınız bir salata.

Şimdi bunun için biraz alışveriş yapmanız gerekecek. 
Öncelikle sevdiğiniz tüm salata çeşitleriyle yapılabilir ama benim tavsiyem rengi mora çalan Akdeniz yeşilliği ve atom adı verilen göbek marulla yapmanız.

Alışverişte göz aşinalığı olsun diye resimler:


Akdeniz Yeşilliği:
Akdeniz Yeşillikleri Salatası RESİMLİ

Atom göbek Salata:
Dikkat: Lahana ile karıştırmayın :)



Evet şimdi bu 2 yeşilliği ve maydanozları ( dereotuda koyabilirsiniz ama ben hiç sevmediğim için söylemiyorum bile) ince kıyıp geniş bir kaseye koyun.

Hellimleri yaklaşık 1,5 parmak kalınlığında şerit şeklinde dilimleyin.
Ekmek kesme tahtasının üzerine bir paket susamı dökün ( daha az da olabilir )
Hellim şeritlerinin 2 tarafını da susamlara bastırarak susamların içine gömülmesini sağlayın. Bu biraz uğraştırabilir ama yaklaşık 5-6 dilimi bu şekilde 2-3 dakikada susamla kaplayabilirsiniz.

Teflon tavanıza ( yada bu aralar daha sağlıklı olduğunu düşündüğüm seramik tava daha iyi olur ) 1,5 çorba kaşığı kadar sızma zeytinyağı koyun ve iyice kızdırın.
Hellim dilimlerini çok dikkatlice tavanıza yerleştirin.
Altın sarısı ile kahverengi arası bir renk aldığı zaman diğer tarafını çevirin. 
Püf noktası:
Pişirdiğiniz tarafın üzerine yarım limonun kabuğunu ve birazda portakal kabuğunu rendeleyin.

Çok basit bir işlem ama hellime müthiş bir lezzet katacak.

Resimde görülen annemizin bir klasiği olan rendenin en küçük delikli rendesinde rendeleyin.




Hellimlerin 2. tarafı da piştikten sonra salatanızın üzerine bunları güzel bir biçimde yerleştirin. Yaklaşık 1-2 çay kaşığı balsamik sirkeyi salatanın üzerine dökün. Daha fazlaya gerek yok çünkü sosumuza da sirke koyacağız.

Ballı Hardallı Vinegret Sos
  • 1 yemek kaşığı hardal ( çok pahalı olmasın ama çok da kötü olanlardan almayın)
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 büyük diş sarımsak rendelenmiş ya da ince kıyılmış
  • yarım çay bardağı balsamik sirke
  • yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • deniz tuzu
  • taze öğütülmüş karabiber
Şimdi sıra geldi ballı hardallı sosu yapmaya. Unutmayın salatanın sosunu her zaman en son anda koyun. Yoksa salata durdukça yumuşar ve tazeliğini kaybeder.

Püf Noktası:
Bu kadar farklı ürünü karıştırmak uğraştırabilir. en güzeli bunları ağzı kapaklı bir kavanoza koyup iyice karıştırabilirsiniz.

Sosu iyice karıştırdıktan sonra salatanın üzerine dökün ve afiyet olsun...








0 yorum:

Yorum Gönder

Tarifi yaptıysanız lütfen sonuçlar hakkında bilgi veriniz....