Pages

15 Temmuz 2013 Pazartesi

Kolay Çıtır Tavuk




Çıtır Tavuk
2 kişi için Malzeme Listesi:
- Tavuk şeritleri
- 2 çorba kaşığı soya sos
- 1 çorba kaşığı sızma Zeytinyağı
- 1 yumurta
- 2-3 çorba kaşığı beyaz ve Mısır Unu
- Tuz, Karabiber, Pul biber
( Eh gayet basit değil mi? )


Kasabınızı biraz uğraştırıp parmak şerit halinde kesilmiş tavuk but, kalça şiş veya göğüsü alın.
2 kişi için 4 but yada 4 kalça yada 2 göğüs yeterli olur.

Derin bir kaba bu etleri atın.
Üzerine:
- 2 çorba kaşığı soya sosu
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı ( sızma tercih )
- 1 yumurtanın sarısı ( ortadan kırıp bir kabuktan öbürüne aktarın, beceremiyorsanız hepsini atın gitsin, uğraşmayın)
- 2 çimdik tuz ( babaanne ölçüsü )
- 1 çimdik karabiber
- 1-2 cay kaşığı pul biber ( çok acı olmasın )

Bunları iyice karıştırın ve üzerine iyice kapatarak ( streç film yada alüminyum folyo )  en az 1 saat buzdolabında bekletin. İsterseniz bu karışımı hazırlayıp ertesi gün çok daha kolay bir hazırlıkla yemeği yapabilirsiniz. Ama unutmayın tavuk etlerini dolabınızda mutlaka ağzı kapalı olarak saklayın yoksa diğer yemekleri zehirleme ihtimali var, ayrıca tavuk etini eğer dondurduysanız buzdolabında 2 günden fazla bekletmeyin.

Eveeeet şimdi bu tavukları çıtır çıtır yapma zamanı geldi.
Dolaptan çıkartıp 15 dakika dışarıda beklettiğiniz karışımı tezgaha alın. O derin kabın yanına gazetenin orta 2 sayfasını yayın ( bir kaç sayfa açarsanız daha iyi olur, kağıt biraz kalın olsun )
Kağıdın üzerine beyaz ( tercihe göre kepekli de olur ) un ve mısır unu dökün. Oran olarak 2 kaşık beyaz una 3 kaşık mısır unu eklemeniz yeterli olacaktır.

Ocağa geniş ve mümkünse biraz derin ( ama öyle Vog tavası gibi değil ) teflon tavayı koyun. 1 parmak kalınlığında ayçiçek yağını iyice kızdırın. ( Yağın iyice kızarması çok önemli yoksa tavuklar yağı çeker lezzetsiz ve ağır olur ) Yağın kızdığını anlamak için bir çimdik unu yağa atınca eğer fokurduyorsa işlem tamamdır.

Şimdi tavukları kaptan lıp un karışımına bulayıp tavaya atıyoruz. Ateşin altı iyice açık olmalı. Tüm tava dolunca 1-2 dakika bekleyip ateşin altını kısıyoruz.

3-4 dakika kızarttığınız tavukları altında fazla yağı çeksin diye koyduğunuz kağıdın üzerine alıyoruz.

Tavsiye:
Bu çıtır tavukları aşağıda resmi bulunan Pantai Sweet Chili Sos ile yiyin. İnanılmaz bir lezzet oluyor.
Ayrıca elma dilim şeklinde kızarttığınız patateslerin üzerine biraz süsleme yapmak isterseniz sarımsak tozu,kırmızı biber,kimyon,kekik,tuz ve karabiber karşımını bir robottan geçirdikten sonra üstüne serpebilirsiniz. Artanı da kapaklı bir kavanozda 3-4 ay buzdolabında saklayabilirsiniz. 







1 yorum:

Unknown dedi ki...

hayırlı uğurlu olsun, ellerine sağlık...
faydalı bir eser olacağa benziyor, gelişmesini dört gözle bekliyoruz :)

Yorum Gönder

Tarifi yaptıysanız lütfen sonuçlar hakkında bilgi veriniz....