Pages

22 Temmuz 2013 Pazartesi




Şarap Soslu Marine Levrek 

İsmine bakıp sakın korkmayın. Dün akşam eşimle beraber yaptık ve inanılmaz bir lezzet oldu.
Ataşehir'de bir balıkçıda yediğim bir yemekdi ( ki mekanı şiddetle tavsiye ederim) ve tamamen deneme yoluyla yaptık ve sonuç MUHTEŞEM oldu.

2 kişi için Malzeme Listesi:
- 2 adet orta boy Levrek
- Soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 su bardağı beyaz şarap
- 4-5 adet küçük boy patates
- 1 kutu krema
- Tuz/karabiber/limon suyu

Öncelikle balıkçınızdan levrekleri derisini de soyacak şekilde fileto yapmasını ve tüm kılçıklarını temizlemesini isteyin.

Öncelikle patateslerinizi çökertme kebabında kullanılan incelikte kesmeniz lazım. Bu yemeğin tek zor tarafı bu. Ama eğer bir doğrayıcınız varsa 30 sn sürüyor. Yoksa mecburen elle keseceksiniz.
Sakın bu anda işi bırakmayın sonuç muhteşem olacak.

Kestiğiniz patatesleri bir tavada iyice kızartın ve bir kenara alın.

Teflon tavayı alın 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağını iyice kızdırın.
Soğanı ortadan ikiye kesin ve dış kabuklarını çıkararak soyun. yarın soğanları ince ince kıyın ve tavaya atın. Üzerine dilimlediğiniz sarımsakları koyun ve iyice soteleyin.
En fazla 1-2 dakika, daha fazlasına gerek yok.
Üzerine 1 su bardağı beyaz şarabı dökün ve karıştırın.Bu şekilde şarabın alkolünün buharlaşmasını bekleyin. Şarap sosunuza kıvam verecektir.
Yaklaşık 5 dakika orta ateşte tuttuğunuz sosdaki şarap yavaş yavaş çekecektir. Tam bu sırada 1 kutu kremayı ( isteğe göre yarım kutu da olur) ekleyin ve karıştırın.

Balıkları bu sosa yatırın. Burada dikkat edilecek husus çiğ balık sosun üstünde kalmamalı, dolayısı ile elinizle balığı hafifçe bastırarak tavanın tabanına değmesini sağlayın.

Kenarlarda kalan sosu balıkların üzerine kaşık ile dökün ve bu şekilde pişirmeye bırakın. Ara ara sosu kaşıkla balığın üzerine dökmeye devam edin.
Yaklaşık 5 dakika sonra balıkları ters çevirin ve diğer tarafını da yaklaşık 5-6 dakika pişirin.

Balıklar iyice piştikten sonra ( yaklaşık 10-12 dakika sonra ) kibrit patatesleri ekleyin ve balıkları fazla parçalamadan ( ki iri parçalar halinde parçalamakta sorun yok ) YAVAŞCA karıştırın.
Bu şekilde de patatesler biraz yumuşayana kadar yaklaşık 5-6 dakika pişirin.

Tabağa balıkları (yada balık parçalarını; ne kadar dikkatli karıştırdığınıza bağlı) yerleştirin ve üzerilerine tavada kalan sosu dökün.
Varsa fesleğen yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun....

0 yorum:

Yorum Gönder

Tarifi yaptıysanız lütfen sonuçlar hakkında bilgi veriniz....