Merhaba,
Uzun bir aradan sonra yeni bir yazı ile tekrar beraberiz.
Bugun size çok basit bir cips tarifi yapacağım.
İster et ve tavuk, isterseniz de balık yanında şiddetle tavsiye ediyorum. ayrıca patates kızartmasının zararlarından çok uzak.
Malzeme listesi:
- Kişi basına 1 adet orta boy Patates

- Kişi başına 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Kişi başına 1 küçük boy diş sarımsak
- Kişi başına yarım çay kaşığı tuz
- Kişi başına yarım çay kaşığı toz şeker
Öncelikle fırınınızı 200 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
Patatesleri kabak soyucu ile ince ince doğrayın. Bıçakla kesmek çok zor ve kalın oluyor. Şekillerine çok takılmayın. sonuçta hazır cipslerinde şekilleri aynı değil.
Derin bir kap alın ve diğer tüm malzemeleri bu kapta karıştırın. Tereyağının kolay erimesi için çok az zeytinyağı da ekleyebilirsiniz ( 1 çay kaşığı)
Kestiğiniz ince patates cipslerini fırın tepsinine asker gibi yerleştirin. bir sure sıcak fırına koyun.
Yaklaşık 6-7 dakika sonra çıkarın ve hazırladığınız karışımın yarısını patateslerin üzerine bir fırça veya kaşığın tersi ile sürün.
10 dakika daha fırında beklettikten sonra tekrar dışarı çıkarın ve kalan karışımı cipsleri ters çevirdikten sonra alt yüzeylerine sürün.
Yaklaşık 6-7 dakika sonra fırından çıkardığınız patates cipslerinden bir tanesini ağzınıza atın ve ne kadar başarılı bir cips yaptığınızı görün.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Tarifi yaptıysanız lütfen sonuçlar hakkında bilgi veriniz....